29 Απριλίου 2015

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΕ ΛΑΔΙ

  Αγκινάρες ξυδάτες









 Έφτασε ο Μάιος και η εποχή της αγκινάρας σχεδόν τελειώνει. Ολόφρεσκες, νοστιμότατες άγριες ή καλλιεργήσιμες  είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, νιασίνη και βιταμίνη C. Οι λαϊκές έχουν γεμίσει τις γειτονιές με τα αρώματα που η άνοιξη προσφέρει και τα σπίτια με τα αρώματα που χαρίζουν τα λαχανικά όταν τα μαγειρεύουμε.
   Τί μπορούμε να κάνουμε όμως για να διατηρήσουμε αυτές τις γεύσεις και εκτός εποχής? Στην Κρήτη οι αγκινάρες καταναλώνονται όλο τον χρόνο σαν μεζές για την τσικουδιά με λεμόνι. Για να διατηρήσουν αυτή την ευχαρίστηση όλο το χρόνο οι κρήτες την έκαναν τουρσί, διατηρώντας την τραγανότητα αλλά και την γεύση τους και την έκλεισαν σε βάζα που τα γεμίζουν με λάδι επιτυγχάνοντας και τον αρωματισμό του.

Δοκιμάστε τη σε σαλάτες, σαν μεζέ, σε μπρουσκέτες, σε πίτσες και δώστε γελυση σε μους τυριών.

Διατίθεται σε βάζα των 330 γρ και κοστίζει 8,70€

πληροφορίες : +30.210.38.36.661
www.sympetheroi.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας