26 Ιουνίου 2013

Σκοτύρι Ιου

Όσα τα μέρη της Ελλάδας άλλες τόσες οι παραδόσεις και άλλα τόσα τα τυριά της. Σήμερα θα πάμε μέχρι την Ίο που αν και δεν έχει ακουστεί και πολύ για τα προϊόντα της όσο για της παραλίες της, αξίζει να είναι σημείο αναφοράς στις Κυκλάδες και για αυτόν τον τομέα. Όπως σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, έτσι κι εδώ, θα βρούμε τυριά αλειφώδη αλλά και κίτρινα. Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι το σκοτύρι. Τυρί μαλακό, υπόξινο, με κομμάτια από αλμυρό ντόπιο κεφαλοτύρι και άγριο αυτοφυές μαύρο θρούμπι Ίου. Το σκοτύρι πλάθεται με το θρούμπι και τα κομμάτια από το κεφαλοτύρι και η ζύμωσή του γίνεται μέσα σε τομάρι από κατσίκι.
Μία φέτα προζυμένιο ψωμί κομμένη σε τετράγωνα με ένα κουταλάκι σκοτύρι και ένα γαύρο ξυδάτο τρυπημένα με οδοντογλυφίδα είναι ένα κομψό χορταστικό μεζεδάκι για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού παρέα με το αγαπημένο μας ποτό.




Διατίθεται χύμα και κοστίζει 15,90€

πληροφορίες +30-210.38.36.661