19 Ιουνίου 2014

Τυροκομείο Άνδου

 Στην Άνδρο λίγη μόλις ώρα από την αττική, τυροκομούνται τυριά πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.
 Αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα, και με πολύ δουλειά στο χέρι, δημιουργούνται τυριά όπως το βολάκι, η πετρωτή, η υπέροχη κοπανιστή αλλά και γραβιέρες, λαδοτύρι και κρασοτύρι.
 Ατού του τυροκομείου το βολάκι και η κοπανιστή.
Με υπέροχη γεμάτη γεύση, που είναι κάτι ανάμεσα σε μανούρι και ξινομυζήθρα, αλατισμένο με χοντρό αλάτι και πλασμένο στο χέρι, είναι ιδανικό με ζυμαρικά (ειδικά σε ημιλιωμένη κατάσταση), σε ομελέτα αλλά και σκέτο.
 Για την κοπανιστή δεν υπάρχουν λόγια. Ιδιαίτερα πικάντικο τυρί, γεμάτο αρώματα και με γεύση που οι λάτρεις των γαλλικών τυριών θα υποκλίνονταν.

Δοκιμάστε σκέτη μακαρονάδα και αφού την στραγγίξετε, τσιγαρίστε λίγο κρεμμύδι  και σπάστε χοντρά κομμάτια βολάκι, κατεβάστε από την φωτιά, συμπληρώστε τα μακαρόνια και ανακατέψτε για να πάει το βολάκι με το κρεμμύδι παντού. Απολαύστε υπεύθυνα

Το βολάκι διατίθεται σε μονά και διπλά κομμάτια και κοστίζει 13,70€
Η κοπανιστή θα διατίθεται από αρχές Ιουλίου

πληροφορίες +30-210.38.36.661
www.sympetheroi.eu