5 Σεπτεμβρίου 2013

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα μέσα του Ιουλίου οι κόποι σχεδόν μίας χρονιάς ξεκίνησαν να αποδίδουν καρπούς και ο λόγος για το πρώτο από τα όσπρια που σημαίνει την αρχή της συλλογής τους, την φακή. Από τα πιο διαδεδομένα όσπρια από την αρχαιότητα, η φακή καλλιεργείται εδώ και 4.000 χρόνια.
Πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες μα περισσότερο σε σίδηρο οι φακές αποτελούν ένα υπέροχο πιάτο είτε σαν σούπα, σαν σαλάτα ή σαν ντίπ εφόσον αλεστούν με μυρωδικά. Τρώγονται με λεμόνι ή ξύδι, μιας και το κιτρικό καθώς και το οξικό οξύ βοηθούν στην μέτρια απορρόφηση του σιδήρου.

Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε τις φακές νέας εσοδείας.

Διατίθεται χύμα και κοστίζει 3,50€

πληροφορίες +30-210.38.36.661